Sinds 2002 specialist voor trouwen in Italië!

VOLG ONS
facebook Pinterest 64 linkedin 64 googleplusinstagram

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
woensdag, 28 oktober 2015 08:23

UNPLUGGED WEDDING

een pleidooi voor het respecteren van de privacy van het bruidspaar en het werk van de ‘echte’ fotograaf..

Een bruiloft zonder smartphones, het is een nieuwe tendens die is overgewaaid uit Amerika. Met de opkomst van sociale media is de vraag: Wat is de etiquette daarvoor eigenlijk op de huwelijksdag?
Want: best vervelend als je aardig wat geld uitgeeft aan een goede bruidsfotograaf en dat er dan tijdens de grote dag te pas en te onpas foto’s en filmpjes gemaakt door de gasten die tegelijkertijd niet meer letten op wat er eigenlijk gebeurt. 

Of: de ‘officiële’ fotograaf wordt doodleuk belemmerd in zijn/haar poging om de mooiste momenten vast te leggen vanuit de beste hoek met het mooiste licht omdat een familielid ervoor springt met z’n telefoon.
Dus komt het steeds vaker voor dat gevraagd wordt de smartphones in de tas te laten, in ieder geval tijdens de ceremonie. Het is niet leuk om achteraf op de trouwfoto’s veel mensen met een mobieltje in de hand te zien. Ook detoneert het vaak nogal met de sfeer van het middeleeuwse Italiaanse dorpje en de authentieke met fresco’s versierde trouwzaal.

‘We really want to see your faces, not your devices’

Vaak vindt het bruidspaar het ook prettig om enige controle te houden over de foto’s die verschijnen op social media zoals Facebook en Instagram. Liever doen ze dat zelf als eerste. Of willen ze in ieder geval graag zeggenschap hebben over welke foto’s gedeeld worden en wanneer. En het is gewoon goed fatsoen om niet aan de haal te gaan met het nieuws van anderen.

De bruidsfotograaf is natuurlijk ook blij met een unplugged wedding- zoals hierboven geschetst, kunnen ze veel last hebben van gasten die foto’s maken: het in de weg lopen of in beeld staan, het flitsen van de (mobiele) camera’s. Het werkt belemmerend en zorgt er voor dat de fotograaf niet optimaal kan werken, en dat is wel nodig voor het maken van de mooiste foto’s van die zo belangrijke dag!
Steeds meer stellen kiezen voor een dag of in ieder geval een ceremonie waarbij ze hun gasten verzoeken zelf geen foto’s te maken, en op die manier de mooie momenten bewust mee te maken.

Goed idee maar hoe communiceer je dit aan je gasten?

  • Het meest effectief is het om op de uitnodiging te vermelden, belangrijk is het in ieder geval om de boodschap van te voren te communiceren, met humor;
  • Leg uit waarom: Dat jullie graag zelf willen bepalen wanneer welke foto’s worden gedeeld, een verzoek om het respecteren van jullie privacy;
  • Ook kan je aangeven wanneer er wel foto’s gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld ’s avonds tijdens het diner en het feest of dat het verbod alleen geldt tijdens de ceremonie;
  • Hang- als reminder- eventueel nog een paar bordjes op bij de trouwlocatie; (Hieronder een paar voorbeelden, Etsy heeft leuke)
  • Geef aan dat jullie de professionele foto’s zullen delen;

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Lees alle blogs over