Sinds 2002 specialist voor trouwen in Italië!

VOLG ONS
facebook Pinterest 64 linkedin 64 googleplusinstagram

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Veel gestelde vragen over trouwen in Italië

Wat kost een Italiaanse bruiloft?

Is trouwen in Italië per definitie duur? Het antwoord is nee. We bieden arrangementen voor ieder budget en type ceremonie. De tarieven om te trouwen in Italië zijn in elke regio van Italië verschillend. De trouwlocaties in Italië waar vaak getrouwd wordt zijn duurder dan de minder populaire trouwlocaties. Trouwen in een romantische hotspot als Venetië is veel prijziger dan in andere minder bekende plaatsen in regio’s als Le Marche, Umbria of Puglia.

Willen jullie voor jullie Italiaanse bruiloft Eventi Italiani inschakelen, weet dan dat er geen minimum aantal diensten is dat jullie van ons af moeten nemen. Bovendien dringen we jullie ook geen Italiaanse trouwlocaties op waar wij al jaren mee werken. Jullie zijn vrij de locatie te kiezen van jullie voorkeur. Natuurlijk hebben wij onze favorieten, Italiaanse trouwlocaties waar wij al jarenlang prettig mee samenwerken, maar ook zijn er ieder jaar weer nieuwe locaties waar we mee werken, nieuwe regio’s die in opkomst zijn etc. Mariska reist meerdere keren per jaar naar Italië om nieuwe locaties te bezoeken en te ontdekken.

Wat jullie ook willen of kunnen uitgeven, wij doen onze uiterste best om een onvergetelijke Italiaanse bruiloft samen te stellen in lijn met jullie budget!

Geeft een officiële ceremonie om te trouwen in Italië veel papierwerk?

Wil je officieel trouwen in Italië, dan hoef je niet veel extra’s te doen ten opzichte van Nederland. Een in Italië rechtsgeldig gesloten huwelijk, vastgelegd in een Italiaanse akte, wordt zonder meer in Nederland erkend. Dus geen gedoe met legaliseren van je Italiaanse huwelijk of maanden lang wachten op de officiële akte. Wij weten inmiddels de bureaucratische weg te bewandelen en hebben goede contacten met de relevante ambtenaren bij de Italiaanse gemeenten. Wil je echt trouwen in Italië, dan is het papierwerk dus zeker geen kopzorg.

Wat is de beste tijd om te trouwen in Italië?

Qua weer: Vanaf half mei begint het mooi en aangenaam te worden in Italië, maar ‘goed-weer garanties’ kunnen we niet helaas geven. Daarbij scheelt het natuurlijk of je trouwen in Noord- of Zuid Italië. Op Sicilië kan het vanaf begin april al heerlijk zijn. In het Noorden, bij de meren, is het over het algemeen wat wisselvalliger. De mooiste maanden om te trouwen in Italië zijn mei, juni en september. Voor een Italiaanse bruiloft zijn de maanden juli en augustus minder geschikt. Het kan dan op bepaalde plekken erg toeristisch en heel erg warm zijn. Daarbij komt dat in die periode veel locaties alleen voor een verblijf van minimaal een week te huur zijn.

Wat is de dresscode bij een Italiaanse bruiloft?

Help, wat moet ik aan als ik naar een Italiaanse bruiloft ga? De bruid en bruidegom maken daarin natuurlijk volledig hun eigen keuze. Het is vaak een vraag van de genodigden. Wat voor dresscode geldt er bij Italiaanse bruiloften? De Italiaanse tradities schrijven geen strikte dresscode voor, smokings of lange jurken zijn niet nodig. Wel is de kleding van Italianen vaak wat klassieker dan wij in Nederland gewend zijn. Bij een Italiaanse bruiloft is het wel gebruikelijk dat alleen de bruid in het wit gekleed gaat, als zij voor die kleur heeft gekozen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.