Sinds 2002 specialist voor trouwen in Italië!

VOLG ONS
facebook Pinterest 64 linkedin 64 googleplusinstagram

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Italiaanse bruiloften

Burgerlijke ceremonie

De meest gangbare en meest gekozen ceremonie om te trouwen in Italië is de burgerlijke ceremonie. Deze vindt plaats in de trouwzaal van een Italiaanse gemeente, doorgaans in de omgeving van de trouwlocatie van jullie voorkeur. Een in Italië rechtsgeldig gesloten huwelijk, vastgelegd in een Italiaanse akte, wordt zonder meer in Nederland erkend. Als je wilt trouwen in Italië, houd er dan rekening mee dat er slechts één getuige per persoon is toegestaan.
Net als in Nederland kan men in Italië kiezen tussen een huwelijk in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden. Indien jullie voor de laatste optie kiezen, dienen de voorwaarden door een notaris in Nederland opgesteld te worden, bij voorkeur voorafgaand aan het huwelijk in Italië.

Kerkelijk huwelijk

Om in de kerk te trouwen in Italië is het nodig dat beide partners lid zijn van de katholieke kerk. Alleen met toestemming kan er voor de kerk worden getrouwd. Een andere optie om in de kerk te trouwen in Italië is een protestantse ceremonie. Dit kan echter niet in iedere kerk en kan alleen in combinatie met een burgerlijk huwelijk.

Symbolische ceremonie / Herbevestiging van de trouwgelofte

Wil je trouwen in Italië op een mooie of bijzondere locatie zoals een tuin, op het strand, aan het meer, op een heuvel? Dan kies je voor een symbolische ceremonie. Deze Italiaanse bruiloft kan aanvullend georganiseerd worden op het burgerlijk huwelijk dat al eerder in Italië of Nederland is voltrokken. Echtparen die al langer getrouwd kunnen dit ook nog na vele jaren doen, in de vorm van het herbevestigen van de trouwgelofte.

Trouwen in Italië met dit type ceremonie heeft geen enkele wettelijke waarde, maar door de persoonlijke invulling is deze van grote emotionele waarde voor het bruidspaar. Elke Italiaanse bruiloft met een symbolische ceremonie is anders en uniek, doordat het bruidspaar deze zelf vormgeeft. Dit kan bijvoorbeeld door de ceremonie te laten leiden door een bekende van het bruidspaar, waardoor het heel persoonlijk wordt. In de meeste gevallen spelen familie en vrienden een rol bij de totstandkoming van de ceremonie. Door bijvoorbeeld het geven van speeches, het spelen van muziek en natuurlijk ook de ‘trouwgelofte’ zelf, waarbij –indien gewenst- ringen kunnen worden uitgewisseld en het bruidspaar zelf een korte tekst naar elkaar kan uitspreken. Ook is het mogelijk een certificaat te laten opmaken voor de symbolische ceremonie zodat je toch een tastbaar document hebt van het heugelijke feit dat jullie Italië zijn getrouwd.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

trouwen in italie italiaanse bruiloft

trouwen in italie ringen

trouwen in italie bruiloft

trouwen in italie bruidsboeket

trouwen in italie bruidstaart