Sinds 2002 specialist voor trouwen in Italië!

VOLG ONS
facebook Pinterest 64 linkedin 64 googleplusinstagram

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nienke en Tymon

Getrouwd in 2007 in Castiglione del Lago

Huwelijk Tymon & Nienke, 24 mei 2008 

Voorafgaand

Het is 18 september 2006 als Tymon mij op de steiger aan Lago Trasimeno ten huwelijk vraagt. Dat is ook de plek waar wij elkaar 11 jaar daarvoor hebben ontmoet. Wat zou het mooi zijn als wij ook daar zouden kunnen trouwen! Na een gesprek met Mariska Bakker blijkt dat onze wens werkelijkheid kan worden, Dus we gaan ervoor! Wij gaan trouwen op de voor ons meest romantische plek op aarde!  

De voorbereidingen

Dan beginnen we met de voorbereidingen. We zoeken samen met Mariska naar een mooie locatie in de buurt van het meer waar we met zo’n 30 personen kunnen verblijven voor 2 dagen. We vinden een mooie locatie in Castiglione del Lago, een tot appartementen verbouwde boerderij. In oktober worden de uitnodigingen al verstuurd, zodat iedereen er met de eventuele vakantie rekening mee kan houden. Mariska zoekt, nadat wij onze wensen kenbaar hebben gemaakt, een kapper, bloemist, muzikant en fotograaf. En ze regelt uiteraard  alle officiële zaken.  

De week vooraf

Op zondag voor “de grote (zater)dag”  arriveren we bij het Casale. We zijn blij verrast door de prachtige locatie. Want ondanks dat we de omgeving goed kennen, was deze locatie nog onbekend. En het is altijd maar afwachten of het er “live” net zo mooi uit ziet als op de plaatjes. Maar dit ontstijgt onze verwachtingen!

De eerste dagen relaxen we een beetje, we gaan bij alle locaties langs en maken kennis met alle betrokkenen. Iedereen is zo aardig en behulpzaam en wil veel meer voor ons organiseren dan wij hadden verwacht. Heel fijn! Helaas hebben we niet al te best weer die week vooraf, als dat maar goed gaat komen zaterdag!

Op donderdag gaan we in ondertrouw en maken we dus ook kennis met de tolk. ’s Avonds nemen we (wederom!) met mijn ouders, broer en wat vrienden een voorproefje in het restaurant van het Casale. Zo leuk dat er al steeds meer gasten arriveren en dat we vakantie vieren met de mensen die ons het meest dierbaar zijn. Morgen zullen ze er allemaal zijn en begint het feest echt! Spannend! 

De dag voor De Grote Dag

De hele dag door komen er gasten binnendruppelen. Stuk voor stuk vinden ze de locatie allemaal prachtig! Nu alleen het weer nog! Er valt nog steeds af en toe een buitje.Als iedereen er is verwelkomen we ze gezamenlijk en vertrekken we met zijn allen naar de camping waar we elkaar hebben ontmoet. Onze Italiaanse vrienden van de camping hebben een heerlijke “ouderwetse” barbecue georganiseerd. Het is een supergezellige avond. De wijn vloeit al rijkelijk, herinneringen worden opgehaald en iedereen heeft er zin in. Dat belooft veel goeds voor morgen!  

De Grote Dag’s

Ochtends worden we al om 6 uur gewekt door Yannick, onze zoon.  Ach ja, we moeten toch vroeg op, want het programma start al vroeg. En kijk, de zon schijnt al! Prachtig, beter konden we het niet treffen!Om 8 uur komt de kapper al en ook de fotograaf is al vroeg van de partij. De ceremoniemeesters hebben inmiddels alle regie in handen en zijn druk met versieren en het ontbijt gereed maken. Om 10 uur ben ik helemaal klaar en wordt mijn entree aangekondigd.

Alle gasten en Tymon hebben zich buiten in de tuin verzameld, bij het ontbijtbuffet. Spannend nu begint het echt!Wat mooi is het allemaal! Tymon is mooi, de gasten zijn mooi, de omgeving is prachtig! Na het ontbijt gaat iedereen in auto’s richting Castiglione de Lago. Wij vertrekken in onze open auto iets later richting het stadhuis, zodat iedereen ons daar weer kan verwelkomen. Het is nog geen 10 minuten rijden, maar vooral Yannick geniet wel erg van het ritje en zwaait enthousiast terug, naar iedereen die naar ons zwaait. 

Wij zijn ruim op tijd bij het stadhuis, alleen de ambtenaar van de burgerlijke stand is er nog niet. Op zijn Italiaans arriveert hij 20 minuten te laat, maar ach, zo kunnen wij extra lang genieten van de prachtige trouwzaal, die overigens deel uitmaakt van een museum. Op het moment van de voltrekking van het huwelijk zijn er ook nog enkele bezoekers aanwezig en die pinken gezellig een traantje mee. 

Met de muziek “What the world needs now” geeft mijn vader me weg aan Tymon en begint de ceremonie. Diverse wetsartikelen worden opgelezen en wij weten waar we ons in het vervolg aan moeten houden! Na het ja-woord komt Yannick , die nog net niet kan lopen, met zijn loopkar de ringen brengen. Een echte tranentrekker, zeker met Eros Ramazzotti en Anastacia op de achtergrond!

Na de ceremonie lopen we met zijn allen naar een vlakbij gelegen restaurant. Buiten in de tuin, met uitzicht op het meer, is nog een persoonlijke ceremonie voor ons georganiseerd. Onder andere onze moeders vertellen wat, er wordt muziek gespeeld en de zegen over het huwelijk wordt gevraagd.

Als afsluiting wordt Il Divo gedraaid en dan houdt bijna niemand het meer droog, een emotionele happening. Aansluitend is er in dezelfde tuin een lunchbuffet. Wat een overdaad aan heerlijke hapjes! Als we de lunch genuttigd hebben lopen we rustig langs de oude stadsmuren, door een olijfgaard naar het meer. Daar is de opstapplaats van de veerdienst die ons naar het eiland in het meer zal brengen. Op het eiland krijgt iedereen een picknickpakketje mee en heeft iedereen wat tijd voor zichzelf.

Voor ons is het dan tijd voor de bruidsreportage. Wat een mooie setting, bovenop het eiland in een olijfboomgaard. En Yannick is de grote clown, hij geniet zo van alle aandacht, hij vind het fantastisch. We moeten stralend op de foto’s staan. Na een kleine 2 uur gaan we weer terug richting boot en naar het Casale. Daar hebben we weer tijd voor onszelf en om ons op te frissen. De heren doen dit middels een duik in het zwembad! Het is echt de hele dag lekker weer gebleven, wat een geluk!

Als wij aankomen bij het restaurant voor het diner staat iedereen al buiten voor het aperitivo. Daar verrast Tymon mij met een mooi Italiaans gedicht, romantiek ten top! Na het aperitief gaan we naar binnen, omdat het helaas ’s avonds te veel afkoelt om buiten te eten. Maar binnen is het ook prachtig aangekleed en kunnen we met alle 30 aan 1 grote tafel zitten. Erg gezellig! We eten en eten en drinken en drinken, mooie muziek van de toetsenist op de achtergrond en leuke intermezzo’s van vrienden: de avond is perfect!

Jammer genoeg is het eten zoveel dat weinig mensen meer dan 1 hap van het hoofdgerecht hebben gegeten. Gelukkig had iedereen wel weer een plekje vrij voor de bruidstaart, die zoals het de Italiaanse traditie betaamd, aan het eind van het diner wordt aangesneden. Om half 1 zijn we klaar met dineren. Iedereen is moe en voldaan. Met een aantal mensen gaan we buiten nog even door, bij de “afterparty”. En om xx uur gaat het kaarsje uit voor iedereen, wat een prachtige dag!

The day after

Op zondag worden we rustig wakker en rond 10 uur begeven we ons rustig naar het ontbijt, net als alle anderen. We praten nog even na en dan verspreidt iedereen zich, ofwel om verder vakantie te vieren, ofwel deze af te sluiten en de reis terug beginnen. Wij besluiten nog een extra dag bij het Casale te blijven, voordat wij aan onze huwelijksreis beginnen. Het is hier namelijk zo relaxed. We praten en genieten heerlijk na en nemen op maandag met tranen in onze ogen afscheid van deze prachtige plek, die vanaf nu een van onze mooiste herinneringen bewaart.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.