Sinds 2002 specialist voor trouwen in Italië!

VOLG ONS
facebook Pinterest 64 linkedin 64 googleplusinstagram

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Ellen en Frank

Getrouwd in september 2007 in Siena

We wisten altijd al dat als we zouden trouwen dat we dit in het buitenland zouden doen. We kozen voor Siena omdat Italie ons alles geeft wat we zoeken in een land, heerlijk eten en drinken, prachtige plaatsen, lieve mensen. mooi weer en makkelijk bereikbaar. Met de kerst 2006 vertelden we onze familie dat we op 22 september zouden gaan trouwen in Italie en iedereen was enthousiast. We zochten contact met Mariska en gaven aan hoe wij onze droombruiloft zagen, een paar dagen met de familie verblijven op een mooie heuveltop in Toscane en trouwen op het prachtige Piazza del Campo.

We hadden via Internet al een locatie gevonden, een mooie wijnboerderij, een paar kilometer buiten San Gimignano. We vlogen zelf een week voor de bruiloft naar Pisa, daar hadden we een huurauto klaarstaan en toen we aankwamen bij de Fattoria wisten we gelijk dat we de perfecte plek hadden gekozen. De Fattoria is eigenlijk een klein dorpje op zich en bestaat uit meerdere middeleeuwse gebouwen waarin kamers en appartementen zijn gemaakt en een binnenplaats met een groot wijnvat. We kregen een glas wijn en gingen op verkenning, via een trap kun je naar het zwembad boven op een heuveltop en vanuit daar naar de tuinen met een grote partytent waaronder je met 50 personen kan eten.

Het appartement was fantastisch, ingericht met antiek, geen tv of luxe badkamer, maar heel karakteristiek, sfeervol, een lekkere douche, schoon en ruim. Met de eigenaresse bespraken we het programma en alles wat we wilden was mogelijk. Op dinsdag en woensdag arriveerden de eerste gasten en iedereen was weg van de mooie omgeving en de fattoria. Op donderdag arriveerden de meeste gasten, we waren nu met ca 30 personen. De kinderen renden snel naar het zwembad en na een wijntje met wat lekkernijen bij het zwembad stond om 20:00 het welkomstbuffet klaar.
Er stond een overvloed van specialiteiten in de tuin op ons te wachten, schalen met pasta's, kazen, pizza, hammen, salades. De rode en witte wijn kwam van de fattoria zelf, dus voorraad genoeg en na het buffet stond er binnen in de middeleeuwse ontbijtruimte grappa en taart klaar. Het werd laat.

Op vrijdag gingen we naar Siena om in ondertrouw te gaan, de getuigen en een paar vrienden gingen mee. Na een koffie op het Piazza del Campo ontmoetten we de nederlandse tolk, zij nam ons mee naar het gemeentehuis, er werden wetsartikelen voorgelezen aan een bureautje, tekenen en klaar. Daarna zijn we lekker gaan shoppen in de winkelstraten, de meesten kwamen voor het eerst in Siena en via een mooie route gingen we terug naar de Fattoria. Iedereen ging lekker zijn gang, bij het zwembad liggen, even naar San Gimignano, lekker ontspannen. Om 19:00 kregen we een rondleiding in de wijnkelder en de eigenaresse had een leuk restaurant gereserveerd in San Gimignano. Toen kreeg ik nog een telefoontje, de trouwauto, een oude alfa was kapot, het werd dus een fiat spider, ook goed, Na het eten was iedereen voldaan en moe en op een paar na lag volgens mij iedereen om 24:00 in bed.

Zaterdag was de dag van de bruiloft. We sliepen wel goed maar 's ochtends om 06:30 waren we klaarwakker, Ik ging alvast een cappuccino halen en ook mijn broers liepen al rond, na het ontbijt werd ik misselijk van de spanning, oke tijd voor actie, ik ging met 2 vriendinnen naar een appartement, ze haalden een ontbijtje voor me en de een is kapster en de ander schoonheidsspecialist dus ze gingen aan de slag. Buiten hoorde ik allerlei geluiden van ballonnen die werden opgehangen naast de trap, de fotograaf kwam even kijken en foto's maken en toen de huurauto en de bloemen er waren kon ik naar buiten komen. Ik liep de trap af en wauw, iedereen zag er zo mooi uit, Frank in een waanzinnig mooi wit pak, die blauwe lucht, gaaf! De spanning was gelijk weg, iedereen bewonderde de jurk en toen konden we instappen. We reden samen achter de fotograaf aan naar een pad vlak achter de fattoria. De gasten gingen met de bus naar Siena en werden daar door 2 muzikanten opgewacht, de muzikanten begleidden hen naar het piazza.

Wij hadden veel bekijks, auto's toeterden en in Siena ging het mis, we raakten de weg kwijt, na wat rond te rijden keken we op de klok, oeps 12 uur en we zouden om 12 uur trouwen, de tolk kon ons gelukkig vertellen dat een bruiloft voor ons was uitgelopen dus we hadden een half uur speling. We hebben de auto geparkeerd en zijn door de straatjes gaan lopen. Dat was echt geweldig, italianen zijn dol op bruiloften en we hoorden 'auguri' en 'bravo' en mensen begonnen te klappen. Toen we bij het plein aankwamen haalden familieleden opgelucht adem. Om 12:30 konden we dan toch naar binnen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.