Sinds 2002 specialist voor trouwen in Italië!

VOLG ONS
facebook Pinterest 64 linkedin 64 googleplusinstagram

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Annemieke en Olaf

Getrouwd in juli 2008 in Gargnano (Gardameer)

Verslag

Hoi Mariska,

Zoals beloofd het verslag van onze trouwdag, Na ruim een week al in Italie geweest te zijn moesten we maandag 14 juli in ondertrouw. Op naar Gargnano om daar tolk Patrizia te ontmoeten die ons bij zou staan.

Na enig zoeken vonden we een parkeerplaats en gingen we op zoek naar het gemeentehuis. Dat was vrij snel gevonden en Patrizia was daar ook. Samen met haar het gemeentehuis in waar ze op onze komst gerekend hadden. Al onze papieren lagen al klaar en samen met Patrizia hebben we alles verder ingevuld. Het was heel leuk om haar te ontmoeten en nog leuker om met haar te kletsen over hoe ze dingen geregeld had voor ons. Ze vertelden dat er 3 parkeerplaatsen beschikbaar waren voor ons bij het gemeentehuis en er werd ons verteld waar de andere gasten konden parkeren. Verder mochten we de trouwzaal even zien. Erg mooi, direct aan het Gardameer. Alles was nu geregeld en na een hartelijk "tot woensdag" gingen wij weer terug naar de camping.

Dinsdag 15 juli stuurde Patrizia een sms en voicemail, er was een klein probleempje, op woensdag was er markt in Gargano precies voor het gemeentehuis. Dus de 3 parkeerplaatsen vervielen maar er was wel plaats voor 1 auto. Gereserveerd voor ons en de politie wist ervan. We kregen acuut de slappe lach en dachten: we zien het allemaal wel.
Woensdag 16 juli, onze trouwdag.

Op tijd opgestaan en de kindjes aangekleed. Die naar mijn ouders gebracht zodat wij ons zelf ook aan konden kleden. Mijn zusje kwam me helpen met de jurk en mijn haar en een vriendin kwam mijn make-up doen. We stonden tussen een heleboel Italianen en die waren ontzettend enthousiast; klappen en foto's maken. Dat was echt helemaal super. Voelde me net een filmster. Olaf en ik zouden elkaar pas zien bij het gemeentehuis.

Toen was het tijd om naar het gemeentehuis te vertrekken. Daar waren ondertussen de gasten ook gearriveerd. Toen ik aan kwam rijden was er inderdaad een parkeerplek gereserveerd, heel bijzonder, het was afgezet en er stond een politie agente bij zodat die plek ook echt voor mij was. Super geregeld. Patrizia was er ook al en vertelde dat ze er helemaal klaar voor waren. Maar omdat het markt was viel het nog niet mee voor sommige gasten om een parkeerplek te vinden en dat was dus ook nog niet helemaal gelukt. Maar het was geen probleem, als iedereen er was moesten we het maar even zeggen; ze hadden alle tijd, wat een verschil met Nederland!

Toen iedereen er uiteindelijk was heeft mijn vader me weggegeven aan Olaf: een bijzonder mooi moment. En toen konden we naar de trouwzaal waar de huwelijksvoltrekking kon beginnen. Patrizia heeft alles prima vertaald. Ze hadden nog even geoefend op het uitspreken van de namen, erg leuk om dat met een Italiaanse tongval te horen. Nadat we alle handtekeningen gezet hadden was het voor ons tijd om foto's te maken en alle gasten vertrokken vast naar de picknickplaats. We hebben mooie foto's gemaakt in Gargnano. Toen we daar mee klaar waren zijn wij ook richting picknickplaats vertrokken. Iedereen was er al en vond het een prachtige locatie.

De catering was perfect en heel erg lekker. De picknickplaats hadden we gereserveerd en ook dat was helemaal perfect. Er hingen bordjes met gereserveerd, het gras was gemaaid en het was afgezet met lint. Het zag er keurig netjes uit. De kindjes konden heerlijk spelen in het water (ze hadden allemaal zwemspullen mee) en ze konden heerlijk spelen met het speelgoed wat we mee genomen hadden. Zo ontzetten relaxed allemaal, ondertussen werd er lekker gegeten en gekletst. Nog een hele mooie groepsfoto gemaakt met alle kids.

De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten was het alweer tijd om terug te gaan. Toen we terug waren konden we nog heel even wat drinken en toen was het tijd om naar het restaurant te gaan. Bij het  restaurant aangekomen waren we helemaal onder de indruk. Ze hadden alles versierd met witte ballonnen, alle tafels waren wit gedekt en er stonden witte bloemstukken. Het zag er ontzettend mooi uit. Boven verwachting. We werden heel hartelijk ontvangen het is op papier ook niet uit te drukken hoe bijzonder het was. Ze waren zo gastvrij en lief we kregen een dikke knuffel en felicitaties; ze hadden erg hun best gedaan en het zag er zo mooi uit allemaal. Voor de kindjes hadden ze stepjes en speelgoed en een schommelbank neer gezet. Dus die hebben zich ook prima vermaakt. Het eten was helemaal super iedereen bleef zich verbazen over alles en iedereen heeft heerlijk gegeten.

We hadden gekozen voor buffet vorm maar wel met 3 gangen. Iedereen dacht bij de eerste gang al dat dat het hoofdmenu was, zo lekker was het. We hebben de gasten toch maar even ingelicht dat dit het voorgerecht was en dat er nog meer kwam. Als toetje hadden we taart. We hadden geen flauw idee in welke vorm dat zou komen, maar op een gegeven moment gingen de lichten uit en kwam er een taart binnen van 3 verdiepingen met vuurwerk. Wat er dan door je heen gaat, dat was zo geweldig. Het was net een sprookje. En toen waren we alweer aan het einde van de avond. We hebben nog koffie gedronken en na heel veel knuffels en een heel hartelijk afscheid was het tijd om weer te gaan. Van vrienden hadden we een hotelovernachting gekregen. In de hotelkamer hebben we nog heel lang nagepraat en nagenoten van deze heel erg bijzondere dag.

We hopen dat je een indruk hebt gekregen wat voor een geweldige dag wij gehad hebben. Het is moeilijk om die overweldigende gevoelens goed op te schrijven maar ik hoop dat het een beetje gelukt is. Olaf en ik zeiden nog tegen elkaar, het meest bijzondere vonden wij toch wel dat je alles in Nederland via e-mail regelt en dat je hoopt dat het zo wordt als dat je in je hoofd hebt.  En dan blijkt dat het nog veel mooier is dan je ooit hebt durven dromen. Dan blijkt zo'n dag perfect te zijn en heeft iedereen zo ontzettend zijn best gedaan om er iets heel bijzonders van te maken dat het gewoon een sprookje was. We genieten er nog iedere dag van na en als we de foto's bekijken dan komen al die gevoelens weer helemaal terug. Het was helemaal super en nog meer dan dat.

Mariska, heel erg bedankt dat je samen met ons dit allemaal geregeld hebt. En dat we met jouw hulp een sprookjesdag hebben gehad.

Heel veel groetjes van Olaf en Annemieke

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.