Sinds 2002 specialist voor trouwen in Italië!

VOLG ONS
facebook Pinterest 64 linkedin 64 googleplusinstagram

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 Anouk en Alex

Getrouwd: juni 2010 in Lazise (Gardameer)

 Verslag

Onze trouwdag was perfect! Precies zoals we het wilden. Het was wel even spannend wat het weer betreft. We waren op maandagavond in Italie aangekomen, toen was het nog warm en droog. Maar dinsdagochtend toen we wakker werden regende het keihard. Dat deed het woensdag nog en donderdag regende het nog harder en kwam er storm, bliksem en onweer bij. We hebben maar snel op de markt 2 witte paraplu's gekocht, voor het geval we in de regen foto's moesten maken. Is toch wat minder met bloemetjes of streepjes paraplu's!

Maar de weersgoden waren ons gunstig gezind, vrijdagochtend scheen de zon! Blijkbaar was iedereen erg zenuwachtieg (behalve wij) we werden al om 7:45uur wakker gebeld door Axel's zus. Maar goed, toen we doorhadden dat de zon scheen konden we daar wel mee leven. We konden lekker rustig ontbijten en nog een beetje zonnen.

Axel hoefde niet voor 11:30uur zijn moeder en zussen op te halen en de fotograaf zou om 13uur komen. Ik zou dan pas beginnen met m'n make up en haar zodat hij daar ook foto's van kon maken. De fotograaf was keurig op tijd en wij konden gaan beginnen met onze voorbereidingen. Maar hoe maak je een fotograaf duidelijk dat je wilt hij foto's maakt tijdens deze voorbereiding als je zelf geen Italiaans spreekt en hij geen Engels.... Toen Alessia maar even gebeld en het was geregeld. Dankzij de hulp van mijn vriendin met de jurk en de zussen voor de manchetknopen (hoe werken die nou??) waren we zo klaar. Het bruidsboeket werd precies gebracht toen ik in m'n jurk naar buiten kwam.

Het boeket was super mooi en net als op de foto die ik had gemaild. Nu konden we snel even met de auto naar Lazise om foto's te maken. Onze vriend bleek chauffeur en cameraman in één! Op het plein in Lazise trokken we veel bekijks, iedereen bleef staan en toen we langs de terrasjes liepen stond iedereen op en begon te applaudiseren!! Een vrouw kwam zelfs naar ons toe en begon in het Italiaans tegen ons te praten!

Toen de fotograaf haar uitlegde dat we uit Nederland kwamen vond ze het allemaal nog mooier en kregen we drie dikke kussen! Zo spontaan zijn de Nederlanders toch niet. Daarna snel weer terug naar ons huisje waar iedereen ondertussen helemaal klaar was om te gaan.

We zijn met z'n allen naar het meer gelopen waar de boot ons op zou halen. Maar wij zagen geen boot. De tolk belde ons al terwijl Alessia met de bestuurder van de boot belde en bleek dat we ieder aan een andere kant van de haven stonden. De boot is snel naar ons toe gevaren en we konden op weg naar de Dogana Veneta.

De Dogana was helemaal perfect. De stoelen waren zo opgesteld met uitzicht over het meer en alles was prachtig versierd. De burgemeester van Lazise heeft ons getrouwd en daarna hebben we geproost met heerlijke prosecco en hapjes. De fotograaf nam ons nog snel even mee voor wat foto's en toen gingen we met de boot weer terug naar ons huisje. Daar kon iedereen zich nog even opfrissen voor we met de auto naar het restaurant gingen. De fotograaf liet ons even alleen en ging vast vooruit.

Bij Cascina Capuzza werden opgewacht door de eigenaar of manager met wederom heerlijke prosecco en aperitiefjes. De eigenaar nam ons en de fotograaf mee om nog wat mooie foto's te maken.

Wat een mooie locatie!! Hier gaan we zeker nog een keer terug, ook voor de heerlijke wijn en het eten! De tafel was vierkant waardoor we makkelijk met iedereen konden praten en buiten zoals we zo graag wilden. Toen we aan tafel gingen namen we afscheid van de fotograaf, die beloofde binnen een week de dvd en het boek met proefafdrukjes te brengen. Het eten was ongelofelijk lekker en ook ongelofelijk veel. We konden er echt niet tegen op eten. We hebben nog wijn gekocht, om op onze eerste trouwdag mee te proosten.

Hartstikke bedankt voor het organiseren van deze prachtige dag, het was mooier dan verwacht!!

Groetjes Axel & Anouk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.